Софийски градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за

...
Софийски градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за
Коментари Харесай

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения

Софийски градски съд отхвърли да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения Чорбанова за позволени нарушавания в обвинителния акт. Съдът насрочи делото за 17 януари. Подсъдими за закононарушението са брачният партньор Орлин Владимиров и татко му Пламен.

Преди разпоредителното съвещание през днешния ден близки и другари на Евгения се събраха на мирен протест пред Съдебната палата в София с претенции за правдивост и пожизнен затвор за причинителите.

Адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови показаха, че в обвинителния акт има позволени основни процесуални нарушавания, които могат да се отстранят при връщането му на прокуратурата, съобщи Нова. Според тях има единствено изказвания и липсват обстоятелства по отношение на осъществяването на убийството и съучастието в закононарушението на Пламен. Защитниците желаеха и делото да бъде закрито за медиите, с цел да не бъдат изнесени в общественото пространство интимни детайлности от живота на Евгения и Орлин.

Прокуратурата и бранителите на околните на Евгения не се съгласиха с тези констатации. Съдът също не удостовери рецензиите към обвиняването и отхвърли да върне делото. Както и не откри учредения то да не бъде обществено. Съдебният състав не откри и учредения да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров от непрекъснат арест в по-лека, защото има заплаха той да се укрие или да повлияе на очевидци. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха признати гражданските им искове, на обща стойност два милиона и 300 хиляди лв., измежду които и този на малолетното дете на Евгения.

Делото за убийството на 33-годишната Евгения Чорбанова ще продължи на 17 януари с разпит на първите 10 очевидци. 

Тялото на дамата беше намерено преди година в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше открито през ноември предходната година.  Мъжът на убитата употребил телефона ѝ и нейните профили в приложения за връзка. В чатове твърдял, че отишла на фитнес, по-късно щяла да се вижда с приятелки, само че не отишла на срещата. Същата версия след това повторил и пред полицията. Взел присъединяване и в издирването на брачната половинка си. Според проверяващите бащата Пламен Владимиров  е съдействал на сина си да прикрие следите на закононарушението. 

Снимка: Георги Димитров
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР