Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на партията на

...
Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на партията на
Коментари Харесай

Съдът отказа да регистрира партията на Слави заради символа - бяло, зелено, червено

Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов „ Няма такава страна “. Мотивът на правосъдния състав с ръководител Татяна Костадинова е, че „ потребление на знамето в признака на партията е налице освен когато има цялостна еднаквост в двата знака, само че и когато внушението е задоволително мощно, че да сътвори опция жителите да свържат признака със знамето на републиката.

Според правосъдния състав показаното графично изображение освен не разколебава, а ускорява образувания нагоре извод, че „ интегрираните цветове бяло, зелено, алено “ биха могли да внушават за потребление на знамето на републиката.

Относно името на партията съдът приема, че „ изразът „ няма такава/няма подобен … “ би могъл да е противоположен на положителните нрави, единствено когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а положението на страната, изразът се явява по-скоро оценка, а не засегнатост. Решението може да се апелира или стачкува пред Върховния касационен съд в седемдневен период от връчване на дубликат. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР