Софийски градски съд остави Илко Захариев, известен като Червения пират

...
Софийски градски съд остави Илко Захариев, известен като Червения пират
Коментари Харесай

Червеният пират излиза на свобода

Софийски градски съд остави Илко Захариев, прочут като Червения корсар на независимост, съобщи кореспондент на " Фокус " . Според правосъдния състав има основателни подозрения за това дали обвиненият е вменяем и дали може да носи наказателна отговорност.

" Той има потребност от лекуване, не от арест. Притеснен съм, дават му някакви хапчета. Невероятно доверчив е, подписва всевъзможни документи ", това съобщи юристът на Илко Захариев, станал прочут с прозвището Червения корсар. Защитата съобщи, че бащата на обвинения желае синът му да се лекува в психиатричната болница в Бургас.

Илко Захариев сподели, че в ареста го тормозят, гаврят се с него и пушат цигари. " Там нямам компютър, нито материали, с цел да начертавам. Искам да отида в психиатрия ".

Според прокуратурата има голям брой доказателства за виновността на Захариев и материали за нови незаконни действия. Обвинението не твърди, че заканите към арбитър Владислава Цариградската от 2020 година са дело на Червения корсар.

Според обвиняването " последните заплашителни известия са изпратени от неговия телефон (бел. авт. на Илко Захариев), само че не и тези от 2020 година.

Прокуратурата съобщи, че психиатричната експертиза не е завършила и не е ясно какви са точните претекстове на обвинения. Не е открито кой е изпращал нападателни закани през 2020 - 2021 година, акцентира прокуратурата.

" Има заплаха Захариев да се укрие и има заплаха да извърши ново закононарушение ", съобщи обвиняването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР