Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража

...
Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Задържаният за убийството на финландската гражданка остава е ареста

Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение " задържане под стража " на французина, с откритото край София тяло на финландска гражданка. Мъжът е упрекнат в съзнателно ликвидиране , оповестиха от прокуратурата.

Престъплението се проверява от Столична дирекция на вътрешните работи.

Френският жител е притеглен като обвинен за това, че съзнателно е умъртвил финландката на 8 май 2022 година в апартамент в София, като я удушил с кабел . Според събраните досега доказателства двамата живеели дружно на фамилни начала чартърен в същото жилище.
 Дават на съд мъж, заплашвал да убие някогашната си жена
Дават на съд мъж, заплашвал да убие някогашната си жена

Обвиняемият нарушил неведнъж заповед за отбрана от домашно принуждение

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 9 май обвиненият е арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда, за разглеждане на искане на прокурора да му бъде наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ". Пред съда подсъдимият отрекъл да е обвързван с закононарушението. Съдът приел доводите на прокурора, че има обосновано съмнение французинът да е направил убийството, както и действителна заплаха да се укрие, в случай че не остане в ареста. По тези аргументи съдът наложил на обвинения най-тежката мярка за неотклонение. Тя може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР