Софийската Света митрополия ще влезе в разговори с фирмата на

...
Софийската Света митрополия ще влезе в разговори с фирмата на
Коментари Харесай

Митрополит Антоний разкри подробности за сделката с Гинка Върбакова

Софийската Света митрополия ще влезе в диалози с компанията на Гинка Върбакова за завършване или отменяне на договорката за отдаване чартърен на огромен парцел на пл. „ Света Неделя”. Това стана ясно от думите на Западно и средноевропейския митрополит Антоний в студиото на „ Тази събота” по бТВ.

Той призна, че изискванията по предварителния контракт, изминал в медиите, „ очевидно са неизгодни”. „ След по този начин изнесената информация би трябвало да се срещнат двете страни на контракта. При тези страни той няма по какъв начин да прерасне в финален не резервира ползите на Софийската света митрополия в този си вид”, акцентира Антоний.

Той отхвърли да разяснява за какво в документа от края на 2016 година изискванията са били заложени по този метод, като добави, че няма визия какво е положението на постройката, която ще бъде наета.

Упълномощен да подписа контракта е брачният партньор на Гинка Върбакова (която пък купува ЧЕЗ-България). Фирмата не е влезнала във притежание, акцентира духовникът. Не е ясно дали при повреждане на предварителния контракт с нея ще се заплащат неустойки.

Според Антоний в тази ситуация приказваме и за „ индиректна атака” против митрополията – от „ лица, които употребяват парцели на митрополията”, само че и „ чисто политически детайл не липсва”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР