Софийската стокова борса представи анализ на търговията на основните борсови

...
Софийската стокова борса представи анализ на търговията на основните борсови
Коментари Харесай

Годишен анализ на цените на Софийската стокова борса



Софийската стокова борса показа разбор на търговията на главните борсови артикули през предходната година.
Горивата и нефтопродуктите са най-търгувани през борсата у нас. Захарта е най-поевтиняла през годината, по-евтино са продавани олиото и брашното.

През предходната година търговията на пшеницата е с най-стабилната цена – сред 180 и 200 $ на звук на международните пазари и към 300 лв. за звук без Данък добавена стойност у нас. Прогнозите са още веднъж за рекорден рандеман и преходни ресурси и за мощна конкуренция на пазара:

Износът е нападателен и ще продължи да бъде нападателен по прогнозите и на Световния съвет по зърно, и на Министерство на земеделието, и на украински специалисти, и на съветски специалисти - разяснява Антонина Белопитова от Стоковата борса.

В последните пет-шест години имаме един много постоянен, уравновесен и високо конкурентен пазар. Това акцентира в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " Владимир Иванов , ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси:

Брашното седи на едни непрекъснати нива – към 70 стотинки междинни базисни нива, оризът е без никаква смяна в последните седем години, варивата по същия метод, фасулът имаше едни съмнения през 2013 - 2014 година, само че в този момент имаме едни постоянни цени. При месото имаме доста постоянни цени по отношение на 6-годишния интервал. Единственото нарастване, което имаме, е при маслото и яйцата, дори яйцата към този момент потеглят надолу. Очаквам и спад на цената на маслото.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Наталия Ганчовска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР