Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа 45-годишен

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа 45-годишен
Коментари Харесай

Пиян шофира из София на 3.89 промила

Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност и задържа 45-годишен мъж, карал след приложимост на потресаващо количество алкохол.

На 19.09.2023 година на ул. „ Роглец “ (жк " Христо Смирненски ", б.р.) в гр. София, обвиненият П.Н. е карал лек автомобил, марка „ Шкода “, с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила на хиляда, а точно 3,89 промила на хиляда, открито с тест „ Дрегер 7510 “, оповестяват от обвиняването.

Както в последно време е прекомерно " съвременно ", обвиненият е отказал да даде проба за кръвно проучване в болница. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

П.Н. е осъждан, само че е оправдан. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, допълват от прокуратурата.

Както и Клуб Z писа, законов вакуум разрешава на пилите или дрогирани да откажат кръвна проба, което се санкционира единствено административно. А тя е доказателство пред съда.

Може арбитър да назначи принудително взимане на биологичен материал за такава, само че то пък лишава дни. Засега - макар многото поръчки - законодателят не е трансформирал това състояние. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР