Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама телефонни измамници.

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама телефонни измамници.
Коментари Харесай

Двама телефонни измамници се изправят пред Темида

Софийската районна прокуратура притегли към наказателна отговорност двама телефонни измамници . Това оповестиха от прокуратурата.

На В.А. е повдигнато обвиняване за това, че на 08.02.2024 година в град София, като помощник в незаконна скица, заблудил стара жена, че е чиновник на Министерство на вътрешните работи. Обвиняемият изискал от жертвата парична сума, като я уверил, че парите са нужни за полицейска интервенция за залавянето на нарушители. Той лишил 6500 лв. и два златни пръстена от старата жена.

В.А. е с повдигнато обвиняване и за друго сходно действие. М.М., действайки като помощник на обвинения, заблудил лицето Й.К., че е полицейски чиновник и се нуждае от подпомагане за залавянето на телефонни измамници. Жертвата се доверила на мнимия чиновник на Министерство на вътрешните работи и му дала сумата от 4000 лв.. След като взел парите М.М. ги предал на В.А.

Нанесените вреди на жертвите от двете действия са на обща стойност 13 000 лв..

М.М. също е притеглен към наказателна отговорност.  На 05.04.2024 година му е повдигнато обвиняване за владеене на огнестрелно оръжие - револвер " Макаров ", без да има за това съответно позволение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 209, ал.1, вр.чл.20, ал.4, вр.ал.1, вр. член 26, алинея 1 Наказателен кодекс и по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване " отнемане от независимост ". С разпореждане на наблюдаващ прокурор двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа. Състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на прокурора, че обвинените могат да извършат друго закононарушение и наложи на двамата най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Мярката предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
 Заловиха двама ало измамници във Враца
Заловиха двама ало измамници във Враца

Те измъкнали пари и бижута от стара жена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР