Софийската районна прокуратура обвини Волен Сидеров за извършени две престъпления,

...
Софийската районна прокуратура обвини Волен Сидеров за извършени две престъпления,
Коментари Харесай

Обвиниха Волен Сидеров в две престъпления

Софийската районна прокуратура упрекна Волен Сидеров за осъществени две закононарушения, избрана му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ “ в размер на 50 000 лв.. Прокуратурата се самосезира и за закана против орган на власт, оповестиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

В.С., общински консултант в Столичния общински съвет (СОС), водач на политическа партия, се яви в 15 часа през днешния ден в СДВР-МВР, с цел да му бъде предявено разпореждане за привличане в качеството му на обвинен за осъществено закононарушение по член 320 от Наказателен кодекс. Обвинението е по отношение на отправени апели за подбудителство на обществото към нарушение на откритите в страната противоепидемиологични ограничения в изискванията на изключително състояние .

Спрямо В.С. е предявено и обвиняване за това, че на 13.04.2020 година незаконно е п опречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвинен в Столична дирекция на вътрешните работи – закононарушение по член 270, алинея 1 Наказателен кодекс.
На обвинения В.С. е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция” в размер на 50 000 лв., вносима в 14-дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР