Софийската районна прокуратура обвини мъж за извършени 11 измами, от

...
Софийската районна прокуратура обвини мъж за извършени 11 измами, от
Коментари Харесай

Мъж извършил измами за 770 000 лева чрез онлайн продукт на чужда фирма


Софийската районна прокуратура упрекна мъж за осъществени 11 измами, от които са нанесени вреди на търговски сдружения на обща стойност 774 384 лв..

За интервала от 5 август 2019 година до 7 септември 2022 година в София, с общо шест продължавани закононарушения, обвиненият желал да набави имотна полза за комерсиално сдружение, чийто притежател и шеф е самият той. Той привлякъл интереса и поддържал в подвеждане шефове на търговски сдружения да заплащат цената на направен онлайн артикул от втора компания.

Обвиняемият убедил шефовете на сдруженията да подпишат контракти за направа и поддръжка на онлайн платформи за продажба на артикули в интернет.

По този метод мъжът предизвикал имотна щета на втората компания в размер на 552 972 лв., защото заплащането по договорите е станало в интерес на компания на обвинения, а осъществяването било осъществено напълно от чиновници на ощетената компания.

В хода на следствието е открито, че мъжът е представял своята компания като дъщерна на пострадалата и по този метод е отклонил паричните средства в своя изгода.

За интервала от 6 януари 2021 година до 19 април 2022 година, с общо 5 закононарушения, обвиненият желал да набави за притежаваното от него сдружение имотна полза. Така още веднъж заблудил шефове на разнообразни търговски сдружения, че компанията му ще създаде или ще поддържа онлайн платформи за продажба на артикули в интернет. Той сключил контракти с шефовете на сдруженията, без да извърши контрактуваните услуги. По този метод нанесъл вреди на сдруженията в общ размер на 221 412 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за общо 11 измами. На мъжа е наложена мярка за неотклонение „ подписка “, както и възбрана за овакантяване на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР