Софийската районна прокуратура няма да образува досъдебно производство за упражнено

...
Софийската районна прокуратура няма да образува досъдебно производство за упражнено
Коментари Харесай

Прокуратурата: Диана Димитрова не е била бита, била е бутната от Юлиан Вергов в закачалките с дрехи

Софийската районна прокуратура няма да образува досъдебно произвеждане за упражнено принуждение против актрисата Диана Димитрова от сътрудника ѝ Юлиян Вергов. Решението на прокурор Иво Боев е, че не са събрани задоволително доказателства за осъществено закононарушение от общ темперамент, заради което преписката се приключва. Постановлението за отвод е с дата 1 март т.г. и бе оповестено от актрисата в профила ѝ във Facebook.

" По преписката не се събраха данни за отправени закани или осъществена насила от съответни лица против личността на Диана Димитрова ", написа още прокурор Боев.

Според СРП едностранни са и изказванията за лицето, предизвикало пострадванията по тялото на актрисата. Димитрова твърди в сигнала си, че това е Юлиян Вергов.

" Действително в сегашния проблем се открива, че по тялото на Диана Димитрова има породени мекотъканни контузии - оток и кръвонасядания в региона на лява предно-странична част на лицето и лява раменница...Ако се одобри, че причинител на действието се явява фактически лицето Юлиян Вергов, то следва да се уточни, че поради връзките, които имат двамата, изрично се отхвърля опцията пострадвания да са породени по хулигански подбуди. Т.е загражда се опцията действието да се квалифицира като закононарушение ", написа още в постановлението, в което се показва: " ОТКАЗВАМ да формирам досъдебно произвеждане за закононарушение от общ темперамент и ПРЕКРАТЯВАМ прочие пр. № 51990/2022 година по разказа на СРП ".

 

Документът Димитрова качи в персоналния си фейсбук профил и по този начин той стана обществено притежание. 

 

Диана Димитрова не е бита, а е била бутната от Юлиан Вергов в закачалките с облекла. Това е станало пред очите на отговорничката за костюмите Велина Павлова, излиза наяве от постановлението на прокуратурата за отвод да проверява случая.

 

Документът беше качен във фейсбук от актрисата.

 

Преди 3 месеца Димитрова разгласява няколко фотоси, на които се виждаха насинените ѝ очи и контузии по рамото. Тогава тя написа, че не е подала сигнал след случката, само че не сподели по кое време е била тя.

 

От постановлението, което е с дата 1 март, се схваща, че става дума за 14 ноември 2017 година Тогава Димитрова и Вергов снимали сериала “Откраднат живот ”. В обясненията си пред проверяващите Димитрова твърдяла, че е имала интимна връзка с артиста. Той отхвърля, споделя, че били в другарски връзки.  

 

Ден преди сцената схванал, че Димитрова е близка с щерка му, тогава още малолетна. Пишели си в обществените мрежи. Вергов показва, че на 14 ноември споделил на Димитрова, че не желае повече да поддържат другарски връзки и връзката им към този момент ще е единствено служебна. 

 

Според Димитрова тя поискала да приказва с Вергов след телефонен скандал от предната вечер. Той я сграбчил, вдигнал я, а тя паднала. Тогава той почнал да я рита в лицето. През цялото време псувал, споделила пред проверяващите Димитрова. Твърдяла, че тогава били сами в гримьорната. Двама души я заварили набита, а продуцентът Евтим Милошев я убедил да не подава сигнал, е версията на Димитрова. Раните третирала с крем.

 

Версията на Вергов е, че откакто споделил на Димитрова да спре да комуникира с щерка му, тръгнал самичък да излиза от гардеробната. Тогава Диана го последвала. Акьорът признава, че бутнал Димитрова, само че не и че я е удрял и ритал.

 

“От изключителна значимост в съответния проблем се явяват показанията на Велина Павлова ”, написа в постановлението на прокуратурата за отвод от формиране на следствие.

 

От него излиза наяве, че Павлова, която е художник-костюми, участвала на сцената и видяла Вергов да бута Димитрова, а актрисата, която се изявява и като художничка, да пада върху окачалка. Веднага по-късно Вергов излязъл, а Павлова отишла да оказва помощ на Диана. Още тогава доста се изненадала за какво Димитрова твърди, че е била ритана. Дори изтъкнала, че това не е правилно и че е видяла безусловно всичко.

По инспекцията даже е правена експертиза на фотосите, качени от Димитрова. На тях се виждаха няколко синини. Съдебният доктор е заключил, че може да са получени от ритници, само че защото няма медицински документи, не може да се дефинира дали в действителност са станали тогава, когато твърди актрисата.

 

Понеже са минали над 3 години, прокурорът приключва следствието. Посочва, че в случай че се одобри, че Вергов е причинител на закононарушението, то Димитрова е трябвало да търси съда, с цел да се стартира дело.

“Как по този начин в гримьорна, дълга 3 метра “има ” очевидец жена и тя не прави нищо от обикновена човешка позиция и реакция ”, попита Димитрова в поста във фейсбук, с който качи решението. “Как по този начин към този момент има доказателство, че фотосите са достоверни и че това не е грим съгласно специалистите, и по какъв начин по този начин “проверката ” се приключва? ”, написа още тя. Димитрова може да апелира постановлението.

 

" След деликатен разбор на материалите по инспекция поотделно и в тяхната цялост установявах, че в тази ситуация не са събрани задоволително доказателства за осъществено закононарушение от общ темперамент ", се споделя още в постановлението. Прокурор по случая е Иво Боев. 

 

Освен показанията на актрисата, такива са дадени от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. От постановлението излиза наяве, че точно Вергов е считан за индивидът, нанесъл ритник в лицето на Димитрова, макар че неговото име не беше упоменато обществено от актрисата до този миг. 

 

А от изключителна значимост били думите на Велина Павлова, която е художник-костюми  на сериала " Откраднат живот ", по време на чиито фотоси се разиграва и въпросната преживелица. Павлова опровергава декларираното от актрисата, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов и по този начин в действителност се е трансформирала в директен очевидец на сцената. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР