Софийската районна прокуратура искат задържане под стража за четирима, буйствали

...
Софийската районна прокуратура искат задържане под стража за четирима, буйствали
Коментари Харесай

Искат задържане под стража“ за четирима, буйствали на протеста в София

Софийската районна прокуратура желаят " задържане под стража " за четирима, буйствали на митинга в София на 14 юли .

Те са обвиняване, че на пл. " Княз Александър I " са хвърляли стъклени бутилки и железни кенчета, против постройката на Народно заседание 2 и против служителите на реда.

За осъществените от обвинените закононарушения, законът планува наказване отнемане от независимост до пет години.

Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. за период до 72 часа . Днес ще бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с всеки от тях.

Припомняме, че на седмия ден от митинга имаше ескалация. Червена багра по вратите на централния вход на постройката на националното заседание - някогашния Партиен дом, и счупени стъкла. Това бяха следите от митинга на 15 юли.

News.bg напомня, че на 12 юли, в нощта на митинга от Министерство на вътрешните работи не оповестиха за потърпевши жители при конфликтите, само че оповестиха за потърпевш от хвърлена бомбичка служител на реда.

За бити брутално протестиращи се разбра едвам в неделния ден в резултат на оповестените в обществените мрежи видеа и реакцията на родителите и околните на двамата млади мъже, настанени в " Пирогов ". За сметка на това обаче на 11 имаше къс брифинг на служители на реда, взели участие в защитата на митинга.

Вчера Столична дирекция на вътрешните работи заяви, че отстраняват краткотрайно служителите на реда, били протестиращите пред Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР