Софийската районан прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 45-годишна адвокатка

...
Софийската районан прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 45-годишна адвокатка
Коментари Харесай

ГДБОП арестува млада адвокатка! Вижте какви ги е надробила, схемата е с ТЕЛК

Софийската районан прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 45-годишна адвокатка по обвиняване за осъществена машинация, заяви Лана Мумджиева от Апелативната прокуратура в София. Жертва на измамата е била жена, която работела като ръководител на ТЕЛК. Арестуваната е показана с буквите Д. М. и не се прецизира в коя адвокатска гилдия е била записана. Според обвиняването, на 17 ноември т. година в София, за да набави за себе си имотна полза, обвинената Д.М. е въвела в подвеждане Е.Р., която е работела като ръководител на Териториална експертна лекарска комисия, като я уплашила, че ситуацията с работата й е доста съществено.
Адвокатката разказала, че в ГДБОП-МВР имало досие от октомври против докторката и, че Е.Р. оттогава е сложена под наблюдаване, както и че до 4-5 дни ще бъде арестувана. Д.М. поискала сума в размер на 20 000 евро шефката на лекарската комисия с цел да й помогне. На 25 ноември „ застрашената от арест “ лекарка дала на адвокатката 5 хиляди евро, което съгласно обвиняването се квалифицира като породена имотна щета. Веднага по-късно Д. М. е била арестувана от чиновници на ГДБОП.
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от Апелативната прокуратура. С разпореждане на дежурен прокурор Д.М. е арестувана за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР