Софийската организация на БСП, начело с отстранения от Градския съвет

...
Софийската организация на БСП, начело с отстранения от Градския съвет
Коментари Харесай

Бъдещето на БСП: Социалисти, несъгласни с политиката на Нинова, се срещнаха в НДК

Софийската организация на Българска социалистическа партия, отпред с отстранения от Градския съвет на левицата Иван Таков, инициира среща със свои съпартийци в НДК. Целта беше да се разиска бъдещето на партията и „ лявото ”. Членове на Националния съвет на партията упрекнаха ръководителя си Корнеля Нинова в нарушаване на устава и партийни чистки.
Прочетете още
В края на срещата социалистите излязоха с общ документ, в който призовават за изключително привикване на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия, на което да бъдат показани партийните структури. Те се обединиха около партийно придвижване „ Бузлуджанци ”, което да работи за бъдещето на партията в духа на заветите на един от нейните създатели – Димитър Благоев - Дядото.

„ Обидни са думите на управлението на Българска социалистическа партия, че тук са се събрали някакви бизнес крила. Този ред на мисли работи непосредствено за господин Борисов, тъй като той в никакъв случай не се е чувствал толкоз удобно, колкото в този момент ”, разяснява Кирил Добрев.

„ Всички идваме с едно общо чувство за огромна паника за това какво е доверието в Българска социалистическа партия. В последните години се води една перманентна революция и тя се инициира от управлението ”, счита Сергей Станишев, някогашен ръководител на ПЕС.

„ Виждам нужда от бездънен развой на промени - и идейни, и организационни. Разбира се, ще би трябвало да се промени управлението ”, твърди Георги Първанов - президент в интервала 2002 година - 20212 година

Зад срещата застана и различен някогашен ръководител на партията - Михаил Миков, който не беше в залата по персонални аргументи, само че изпрати писмо за поддръжка. В залата се отличиха знакови лица като Георги Пирински, Валери Жаблянов, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Кирил Добрев.

Председателят на столичните социалисти Иван Таков разгласи, че се основава вътрешно партийно придвижване “Бузлуджанци ”, което желае ексклузивен конгрес на Българска социалистическа партия, с цел да се възстановят структурите на столетницата. Стана ясно, че ⅓ от състава на Националния съвет на Българска социалистическа партия желае ново управление.

„ Така или другояче неизбежно ще има нов ръководител на Българска социалистическа партия. Въпросът е в действителност да се влее нова сила, нови хрумвания и да се върнем към нашите изконни полезности ”, изясни Иван Таков, ръководител на Градската организация на Българска социалистическа партия в София.

Дълго изявление от трибуната имаше и Ваня Григорова, която не е член на Българска социалистическа партия, само че стигна до балотаж на изборите в София точно поради необятното ляво обединяване, което застана зад нея. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР