Софийската окръжна прокуратура повдига обвинение срещу кмета на Костинброд Трайко

...
Софийската окръжна прокуратура повдига обвинение срещу кмета на Костинброд Трайко
Коментари Харесай

Обвиняват кмета на Костинброд за катастрофата със загинал моторист

Софийската окръжна прокуратура повдига обвиняване против кмета на Костинброд Трайко Младенов за причиняване на гибел по несъобразителност на 34-годишния моторист, който почина при конфликт с колата, ръководена от градоначалника.
Тежката злополука стана в неделя към 19 часа на входа на Костинброд. Кметът е карал лек автомобил в посока София, когато по думите му мотористът, който е карал зад него, се удря в колата му. Трайко Младенов съобщи, че е решил да се престрои в лявата лента и тогава последвал конфликтът. Мотористът почина на място. Пробите за алкохол и опиати на кмета са негативни.
Близките на починалия обаче настояват, че кметът се е опитал да направи противоположен завой и по този начин се е стигнало до злополуката.
Първоначално 39-годишният Младенов бе разпитан като очевидец и освободен, само че през днешния ден е свикан да се яви в Окръжната прокуратура в София в 14 часа, с цел да му бъде предявено обвиняването, оповестиха от държавното обвиняване.
По закон плануваното наказване за това закононарушение е от 2 до 6 години затвор. На кмета на Костинброд ще бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР