Софийската математическа гимназия (СМГ) отново е с най-висок минимален бал

...
Софийската математическа гимназия (СМГ) отново е с най-висок минимален бал
Коментари Харесай

СМГ е с най-висок бал за прием след 7 клас

Софийската математическа гимназия (СМГ) още веднъж е с най-голям най-малък бал за банкет след 7 клас – 484,5 точки от 500. Това излиза наяве от известие на районното ръководство по образованието – София, откакто през днешния ден излезе първото класиране в гимназиите.

На второ място е ТУЕС с най-малък бал – 465,5 точки, следвано от 91-ва Немска езикова гимназия (459 точки), 164 Испанска гимназия (450 точки) и 73-то учебно заведение, известно като Втора немска гимназия (437 точки). В топ 10 следват още Втора британска гимназия, Първа британска, 51-во учебно заведение, НПМГ и 9-та Френска гимназия (411 т.). За разлика от м.г., 22-ро учебно заведение отпада от десетката за сметка на НПМГ.

Балът е малко по-висок от предходната година. Паралелката с най-голям най-малък бал е тази с математика и британски език в СМГ – 486 точки. Две ученички имат бал от по 500 точки. Едната ще учи в СМГ, другата в ТУЕС – редовно програмиране, предава „ Сега “.

ИНТЕРЕС

Най-много като първо предпочитание тази година е посочвана 164 Испанска гимназия с профил непознати езици (испански и английски) – 525 пъти. Следват Първа немска гимназия с профил непознати езици (немски и английски) – 517 пъти, ТУЕС със компетентност редовно програмиране – 385 пъти, СМГ – 318 пъти и Първа британска гимназия – 143 пъти.

Паралелката, която най-често е заявявана като мечтана, е тази с профил непознати езици (английски и испански) в 22-ро учебно заведение, посочена от 2421 възпитаници. 2247 младежи са показали паралелката с профил непознат език (испански и английски) в 22-ро, а 2189 са желали да влязат в тази по британски и испански в 32-во учебно заведение. Голям интерес има още към паралелката с британски и испански в Първа британска и в 7-мо учебно заведение.

От професионалните гимназии максимален интерес е имало към паралелка по стопанска система и мениджмънт в Националната финансово-стопанска гимназия, следват тези по електронна търговия и по бизнес администрация в Националната търговско-банкова гимназия, както и по графичен дизайн и по компютърна анимация в 51-во учебно заведение.

10 406 възпитаници са класирани, 1331 седмокласници останаха некласирани поради недобре подредени стремежи. От тях 1104 са от София, а останалите от страната. Останали са 782 свободни места, за които те могат да аплайват.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР