Софийската математическа гимназия Паисий Хилендарски е училището в столицата, което

...
Софийската математическа гимназия Паисий Хилендарски е училището в столицата, което
Коментари Харесай

Софийската математическа гимназия пак с най-висок бал след първо класиране

Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски " е учебното заведение в столицата, което има най-голям най-малък бал след първо класиране за гимназиите - 479.5 от общо 500 точки. Това заяви на конференция началникът на Регионалното ръководство на образованието Ваня Кастрева, която показа резултатите от изпитите на седмокласниците.

На второ място е 91-а Немска езикова гимназия, където минималният бал е 458.5 точки. Следват я 73 СУ " Владислав Граматик " с бал 442 точки, Технологичното учебно заведение " Електронни системи " (ТУЕС) с 440.5 точки и Испанската гимназия - с 431 точки.

Най-желана обаче е точно паралелката с испански и британски език в Испанската гимназия. За 26 места в нея са кандидатствали 2101 възпитаници .

" На националното външно оценяване по български език и литература се явиха 10 149 възпитаници. Средните резултатите за София са над междинните за страната - 64.45 точки. По математика се явиха 10 137 възпитаници като София-град реализира междинен резултат 44.65 ", изясни Кастрева.

По думите й, за идната образователна година са планувани общо 383 паралелки, от които 229 са профилирани, и 154 - професионални.

Тази година кандидат-гимназистът с най-голям бал - оптималните 500 точки, е признат в Първа британска езикова гимназия в паралелка с британски и испански език.

От професионалните паралелки пък най-търсена е специалността " Банково дело " с британски език в Националната търговско-банкова гимназия. Закритите паралелки на първи стадий на класиране са 15. От тях 11 са професионални.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР