Софийската градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт

...
Софийската градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бившия външен министър Даниел Митов

Софийската градска прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против някогашния външен Министър Даниел Митов и заместникът му Христо Ангеличин. Според прокуратурата, Митов и Ангеличин са нанесли вреди за съвсем половин милион лв..

 © фотография: АРХИВ
Митов е упрекнат за закононарушение по работа, тъй като сключил съглашения, по силата на които външно министерство е употребило услугите на компания, определена с социална поръчка, само че от министерството на земеделието - за пазаруване на самолетни билети, хотели и застраховки за служебни пътувания.

Така е заобиколен Законът за публичните поръчки и е избегнат надзор, допълват от прокуратурата. Обвинението против Ангеличин е за занемареност, тъй като не е упражнил надзор над шефа на дирекция „ Управление на собствеността и материално-техническо обезпечаване ".

Емилия Русинова - административен началник на СГП: " Значителните нездравословни последствия, които са нанесени вследствие на неговото нездравословно действие са към 500 хиляди. Малко по-малко от 500 хиляди. По отношение на господин Ангеличин - размерът на вредите за министерството също са към половин милион.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР