Софийската градска прокуратура внесе в Софийския районен съд обвинителен акт

...
Софийската градска прокуратура внесе в Софийския районен съд обвинителен акт
Коментари Харесай

Дадоха на съд зам.-министъра на транспорта Ангел Попов за измама

Софийската градска прокуратура внесе в Софийския областен съд обвинителен акт против зам.-министъра на превоза Ангел Попов за осъществена от него машинация, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Попов е упрекнат за това, че на неустановена дата през август 2012 година в град София, за да набави за себе си имотна полза в размер на 8000 евро, заблудил притежател на транспортна компания, че против горепосочената сума чиновници от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията ще му уредят ръководената от него компания да получи в допълнение четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.
ЕКМТ/СЕМТ съставляват разрешителни за омекотен режим на интернационален товарен превоз.
В хода на следствието е открито, че към 2012 година Попов нямал никакво служебно или персонално отношение към работната група в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, която била оторизирана да разпределя ЕКМТ/СЕМТ позволения за превоз.
Въпреки това той основал погрешното усещане у шеф на транспортна компания, че може да повлияе върху решението на този групов орган, като съобщи разнообразни суми на някой от членовете му, посочени поименно от Попов.
В реалност това било обективно невероятно, защото посочените от него лица въобще не били част от тази работна група.
Попов е с мярка за неотклонение "Подписка ". Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от една до шест години отнемане от независимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР