Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу заместник-министъра

...
Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу заместник-министъра
Коментари Харесай

Обвиниха зам. транспортния министър Ангел Попов

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт против заместник-министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов.

Попов е предаден на съд за осъществена от него машинация, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, за да набави за себе си имотна полза в размер на 8 000 лева, Попов заблудил притежател на транспортна компания, че против горепосочената сума чиновници от транспортното министерство ще му уредят ръководената от него компания да получи в допълнение четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за омекотен режим на интернационален товарен транспорт).

Държавното обвиняване изяснява, че не е открито към 2012 година Попов да е имал някакво служебно или персонално отношение към работната група в Министерството на превоза.
Днес обаче той е заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията.

Въпреки че нямал отношение към работата на транспортното ведомство, Попов основал погрешното усещане у шефа на транспортната компания, че може да повлияе върху решението на министерството, като съобщи разнообразни суми на някои от членовете му.
Зам.-министърът даже посочил хората поименно. В реалност обаче това било обективно невероятно, защото посочените от него лица въобще не били част от тази работна група.

Към момента зам.-министъра е с избрана мярка за неотклонение " Подписка ". Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване затвор от 1 до 6 години.

Припомняме, при назначението на Ангел Попов за заместник-министър превозвачески организации стачкуваха. В писмо до премиера Бойко Борисов, те показаха и данни за злоупотреби от страна на Ангел Попов. Превозвачите заплашиха, че ще откажат да работят със зам.-министъра. По-късно обаче самият Попов разгласи, че съди транспортната организация, която стачкува против него. Фирмата била с лишен лиценз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР