Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу районния обвинител Константин

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу районния обвинител Константин
Коментари Харесай

Прокурорът Константин Сулев, работил по делото Осемте джуджета, отива на съд

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт против районния обвинител Константин Сулев, оповестяват от Софийския градски съд.

Той е един от четиримата прокурори, разследвали активността на Петьо Петров-Еврото през май м.г.

Делото беше конфискувано от градската прокуратура, където го прекратиха. От него са отделени материали, по които в този момент Сулев става обвиняем.

Според сътрудниците му от горната инстанция той е нарушил и не извършил служебните си отговорности за да набави полза за някогашния основен прокурор Иван Гешев (тогава към момента настоящ, бел. авт.) като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи вреди на Петьо Петров и доверения му човек Кристиян Христов.

Последният е чиновник на Пепи Еврото и беше фиктивен притежател на отнетия от Илия Златанов асансьорен цех. През май м.г. Христов искаше да даде конференция в Българска телеграфна агенция, само че по предписание на прокурор Сулев беше разгласен за търсене и арестуван от ГДБОП пред Българска телеграфна агенция.

От показания на очевидци против Пепи Еврото излиза наяве, че Христов е негов чиновник и чест клиент в ресторант " Осемте джуджета ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР