Софийската градска прокуратура ще протестира определението на СГС, с което

...
Софийската градска прокуратура ще протестира определението на СГС, с което
Коментари Харесай

СГП ще протестира пускането под домашен арест на Йоан Матев

Софийската градска прокуратура ще стачкува определението на Софийски градски съд, с което на 10.04.2020 година е променена мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан Матев от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.
Прокуратурата не споделя изводите на правосъдния състав, с които е стимулирал решението си, а точно голословно дългия период на задържането на подсъдимия и понижен интензитет на догатката, че Йоан Матев може да се укрие.
Подсъдимият е бил предаден на съд по обвиняване за осъществено от него съзнателно ликвидиране на 15-годишния Г.И. - по член 116, алинея 1, т. 6 от Наказателния кодекс. Престъпното действие станало на 02.06.2015 година в Борисовата градина. Установяването на причинителя и привличането му към наказателна отговорност - през м. февруари 2017 година Девет месеца по-късно – през м. ноември 2017 година, Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Йоан Матев. Оттогава се организира правосъдно произвеждане на първа инстанция. В хода му отбраната на подсъдимия е поискала осъществяване на разпити на нови 20 очевидци, в това число един, който понастоящем е в Обединеното кралство. Това искане е било признато от съда.
„ Фактът, че подсъдимият дълго време се е укривал, а за неговото определяне бе потърсено даже и съдействието на българските жители, както и тежестта на осъщественото действие, са водещите претекстове в законоустановения период да протестираме определението на съда “, разяснява представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Пуснаха Йоан Матев под домакински арест
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР