Софийската градска прокуратура ще изпрати молба за правна помощ до

...
Софийската градска прокуратура ще изпрати молба за правна помощ до
Коментари Харесай

Софийската градска прокуратура изпраща молба до ОАЕ, за да разпита Васил Божков

Софийската градска прокуратура ще изпрати молба за правна помощ до Обединените арабски емирства за разпит посредством видеоконферентна връзка на Васил Божков, оповестяват от държавното обвиняване. Той ще бъде разпитван в качеството му на очевидец. 

" Във връзка с нуждата да бъдат годно осъществени опорочените дейности по следствието, подхванати от проверяващ орган към ГДНП, се организират дейни дейности по следствие, като се правят разпити на поемни лица, прави се оглед на материални доказателства, разпитват се и други очевидци ", декларират от прокуратурата. 

" СГП е изготвила предложение до Върховна касационна прокуратура, отдел " Международен “, за изпращане на молба за правна помощ до Обединените арабски емирства за разпит посредством видеоконферентна връзка на Васил Божков в качеството му на очевидец, учредена на правилото на реципрочност. Принципът на реципрочност значи, че ОАЕ следва да преценяват дали на база този принцип ще одобряват за осъществяване молбата за правна помощ. Условие за приемането на молбата е и преценката на ОАЕ за допустимост на подобен тип разпит съгласно тяхното законодателство. Единствено по този ред е допустимо да бъдат събрани по закономерен метод свидетелски показания, защото връзка единствено посредством механически начини – Skype, Viber и други, не би породила правни последствия и събраните данни не биха могли да се употребяват като доказателства ", се споделя в известието.  

От там допълват, че в хода на следствието предстоят разпити и на други очевидци. Работата по делото продължава посредством осъществяването на дейни процесуални дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР