Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинение спрямо 5

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинение спрямо 5
Коментари Харесай

Предадоха на съд 5 лица, задигнали 35 хил. лв. от инкасо служител

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвиняване по отношение на 5 лица за обира на инкасо чиновник, осъществен на 23 март 2016 година

По случая са упрекнати 5 души - Красимир Б., Николай К., Георги И., Кирил М. и Борислав А. Те са упрекнати за това, че в сговор са направили обир в изключително огромни размери.

Красимир Б. и Николай К. са упрекнати за съизвършителство посред им. Останалите трима са били помагачи при обира.

По случая е открито, че към 12 часа на 23 март предходната година чиновник на ЗБК " Балкан " АД беше обран, до момента в който носи чанта с пари за внасяне в банка. Служителят тръгнал от офиса на акционерното сдружение, носейки в чанта 35 000 лева На към 20 метра от постройката обаче служителят е атакуван от двама от обвинените. Единият от тях му нанесъл мощен удар в задната област на главата и го повалил на земята. Другият опрял нож до врата на потърпевшия и го заплашил, след което издърпал чантата му.

Извършителите напуснали местопроизшествието и на авансово уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, с цел да си поделят сумата. Със своя дял от плячката единият причинител си закупил лек автомобил, а другият - велосипед.

След задържане на причинителите част от незаконно отнетата сума е открита у тях.

Предстои Софийски градски съд да насрочи дата за разглеждането на делото. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР