Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда искане за прекратяване

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда искане за прекратяване
Коментари Харесай

Прокуратурата иска забрана на сдружение заради паравоенен неонацизъм

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда искане за преустановяване регистрацията на неправителствената организация " Български народен съюз - Еделвайс " (БНС-Еделвайс). Това се случва след инспекция, която е почнала по искане на основния прокурор Иван Гешев. От известието на прокуратурата се схваща, че сдружението носи белезите на паравоенна неонацистка конструкция.

" БНС-Еделвайс “ е основало своя военизирана конструкция, а при част от изявите си членове, деятели и симпатизанти на организацията са облечени във военни униформи, оповестява държавното обвиняване. Част от тях са подавали уведомления до Столична община за провеждането на " Луковмарш " и са се представяли за " коменданти ".

В хода на прокурорската инспекция са открити голям брой обществени изявления на членове на управлението и деятели на " БНС-Еделвайс ", заявления и мнения на организацията, които са съдържали поощряване към принуждение и език на ненавист, учредени на расова, етническа, религиозна, полова принадлежност и антисемитска агитация.

 https://www.mediapool.bg/gal/86/orig_34385dc5044ea04543691802c0e6f4d3.jpg

Проверка на Mediapool сподели, че в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел няма записано съдружие БНС – Еделвайс. Единствената група с сходно име е " Български народен съюз - Единство "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР