Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски
Коментари Харесай

"С особена жестокост": Внучката на актрисата Виолета Донева я е убила, водена от омраза

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) против Ивет Стайкова за съзнателно ликвидиране на баба ѝ – актрисата Виолета Донева.

Според обвиняването убийството е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

Разследването досега е посочило, че до 18 октомври 2022 година Ивет Стайкова е живеела дружно с приятеля си. През този интервал е употребявала марихуана и други опиати и е проявявала експанзия както към него, по този начин и към неговата майка. Поради това приятелятят ѝ провел диалог с с баба ѝ – Виолета Донева.  На 18 октомври предходната година  той завел Ивет в дома на старата жена.

Ивет Стайкова беше доведена в съда с ескорт

Бабата на обвинената не одобрявала използването на опиати и държанието на своята внучка. Поради това Ивета таила възприятие на ненавист към баба си.

Вечерта на 19 октомври двете били сами в жилището на Виолета Донева. Според обвиняването Ивета взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото на потърпевшата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

Ивет Стайкова е упрекната в убийството на актрисата

Нараняванията са довели до остра кръвозагуба, вследствие на която настъпила гибелта на старата жена.

След като умъртвила баба си Ивет напуснала жилището в 05:14 часа 20 октомври.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че Ивета. е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР