Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и е разпоредила

...
Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и е разпоредила
Коментари Харесай

Свободна от корупционните дела, СГП се зае с каруците в София


Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и е разпоредила на Столична дирекция на вътрешните работи да стартира неочаквани инспекции на водачите на каруци в София, оповестиха в понеделник от държавното обвиняване.

Това става в деня, в който влязоха в действие последните промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които делата за корупция по високите етажи на властта минаха в компетентността на спецпрокуратурата.

" Във връзка с установените проблеми, свързани с нарушавания на Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), със замърсяване на околната среда, както и застрашаване живота и здравето на животните, употребени за напредване на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила е било предоставено по реда на надзора правда осъществяването на неочаквани инспекции от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи ", прецизират от прокуратурата.

Целта на инспекциите е да бъде открити дали каруци се движат в необятния център на София, разполагат ли водачите им с наложителен регистрационен ваучър, както и имат ли документи за конете по Закона за ветеринарно-медицинската активност за индивидуализация на животните.

" Засилените инспекции ще се правят регулярно до края на календарната 2017 година, като при нужда срокът за това ще бъде удължен ", прецизират още от Софийската градска прокуратура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР