Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за укрити

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за укрити
Коментари Харесай

Разследват Александър Манолев за данъчни престъпления по материали от САЩ

Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане за укрити и избегнати данъчни отговорности от някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, свързани с него лица и юридически лица, в които той е имал благосъстоятелност, оповестиха от прокуратурата.
Още по темата
Към следствието са приложени материали, постъпили от Съединени американски щати. Разпитани са и очевидци, които дават информация по отношение на обстоятелства и условия по случая. Предстои разбор на материалите и преценка дали има задоволително данни да бъде повдигнато обвиняване.

Александър Манолев е един от глобените българи по закона " Магнитски " на Съединени американски щати. Той е обвиняем по дело за показване на погрешни сведения, за приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейски Съюз.

Производството за данъчни закононарушения е формирано на 7 юли 2021 година, откакто в СГП са постъпили отделени материали от водено в благоевградската прокуратура произвеждане против Манолев. По следствието са осъществени четири данъчни проверки на Манолев и на обвързваните с него физически лица и на юридическите лица.

Назначени са две правосъдни счетоводно- стопански експертизи, които са направени и са дали разбор на придвижването на паричните потоци и възможните данъчни отговорности.

Назначени и направени са и графическа експертиза, както и тройна графическа експертиза, които са открили авторството на почерка и подписите в приобщените по делото документи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР