Софийската градска прокуратура проверява сигнал за подкуп от бившия следовател

...
Софийската градска прокуратура проверява сигнал за подкуп от бившия следовател
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае със сигнала за подкуп от Пепи Еврото

Софийската градска прокуратура ревизира сигнал за рушвет от някогашния следовател Петьо Петров против европейския делегиран прокурор Теодора Георгиева, ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, както и против прокурор от Софийска градска прокуратура, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от Софийската градска прокуратура.

Сигналът е получен предходната седмица. Той е разпределен на наблюдаващ прокурор и е стартирана инспекция, сподели заместник-градският прокурор Христо Кръстев.

Той уточни още, че не се знае дали в действителност сигналът е подаден и е подписан от Петров. Кръстев напомни, че някогашният следовател Петьо Петров е разгласен за общодържавно и интернационално търсене, има издадена Европейска заповед за арест по отношение на проблема „ Осемте джуджета “.

Потърсена за коментар европейският делегиран прокурор Теодора Георгиева съобщи, че изрично отхвърля обвиняванията против нея в сигнала. Георгиева добави, че сходен сигнал не е постъпвал в Европейската прокуратура и не се води инспекция. Тя уточни, че е в пълномощията на българската прокуратура да откри местонахождението на Петров и да снеме пояснения от него за тези изказвания. По думите ѝ прокуратурата би трябвало да разбере дали създателят на сигнала е Петьо Петров и в случай че не, кой е създателят, както и да ревизира наличието му.

Не мога да ви дам коментар, не съм виждала сигнала, не съм осведомена с него, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която също е посочена в сигнала на Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР