Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на

...
Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверки за корупция в президентството

Софийската градска прокуратура ревизира какви данни има във връзка с лицата Сотир Ушев и Николай Копринков, разгласи през вчерашния ден пред публицисти градският прокурор на София Илияна Кирилова. По думите й казусът към този момент е разпределен на наблюдаващ прокурор, допустимо е и Делян Пеевски да бъде свикан на разпит.
Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на каузи, които са пристигнали от закритата към този момент спецпрокуратура, посочи Кирилова. Тя разясни, че когато бъдат прегледани всички сигнали и каузи, обществеността ще бъде известена.
По случая се ревизират и сигнали, за които депутати от Българска социалистическа партия обявиха, че са подавали и сигнали са свързани с хора от екипа на президента. Подробности ще бъдат дадени евентуално още тази седмица, даде обещание Кирилова.
ДУМА напомня, че абсурдът с Копринков и Ушев се развихри откакто предходната седмица Делян Пеевски дефинира президентството като " една тъмна институция, цялостна с доста кеш ". Тогава той попита къде са потънали " Пътят на Копринката ", както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните държавни управления на Румен Радев.
По-късно и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани прокуратурата да стартира да работи по сигналите за корупция в президентството. " Не знам повече от това, което четем в обществени източници. Но тези, които приказват за " гигантската корупция, чувалите с пари, Копринката, Сотир Ушев " и така нататък -  би трябвало да продължат. Ако спрат дотук, ще оставят доста въпросителни за какво го вършат. Ако продължат да говорят  би трябвало да се изнесат доказателства и органите да стартират да работят по тези въпроси ", съобщи Нинова в коментар за разкритията, излезли в медиите за секретаря на Румен Радев Николай Копринков.
Темата беше коментирана и от депутата от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев в тв изявление. " Българска социалистическа партия от дълго време има съмнения за корупция в президентството и когато е имала информация е подавала сигнали до прокуратурата против служебните кабинети на президента Румен Радев, разясни той.
" Ако Пеевски има някаква информация, както твърди, за някаква кеш стая, за разпределение на пари, като български жител и още повече като депутат, е задължен да я съобщи на прокуратурата. Ако не я съобщи, това в правото се назовава укривателство ", акцентира проф. Гечев.
Той повдигна и въпроса дали прокурорите, които с години държат скандални покупко-продажби и каузи на трупчета, не би трябвало да понесат отговорност за това.
Според проф. Гечев казусът " Чаталджа " би трябвало да бъде детайлно разследван, тъй като звучи притеснително, само че той се употребявал за отклонение на вниманието от други значими проблеми. Проф. Гечев даде образец за медиаторите за газа, където губим стотици милиони. Отклонява се вниманието и от това, че ние загубихме няколкостотин милиона евро неусвоени пари от Европейски Съюз в края на годината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР