Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от

...
Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от
Коментари Харесай

СГС иска имунитета на Радостин Василев, той видя опит да бъде сплашен

Софийската градска прокуратура предложи на основния прокурор да изиска от Народното събрание имунитета на депутата Радостин Василев. Според обвиняването са събрани доказателства, че на 13-и юни 2022 година Василев е направил опит посредством заплашване да принуди различен депутат - Христинка Иванова - да напусне парламентарната група на „ ИТН “.

Разследването е формирано на 26 юли 2022 година.

Василев беше част от „ ИТН “ и заемаше поста министър на спорта в държавното управление на Кирил Петков. След като Има Такъв Народ оповестиха, че напущат обединението, Радостин Василев, дружно с други депутати се отдели от партията.

Пред публицисти Василев разяснява, че няма терзания. Според него се прави опит да бъде политически сплашен или да бъде ударена „ Продължаваме промяната “. По думите му и при единия, и при другия вид това няма да се случи. Той разясни, че е подготвен да даде имунитета си, само че първо ще го разяснява с сътрудниците си.

Василев посочи, че се надява механизмът за следствие на основния прокурор да се случи, с цел да „ спре този основен прокурор да си мисли, че може да си отмъщава на политически врагове на неговите господари “.

Не съм карал тази Христинка нищо да прави срещу волята си, акцентира Василев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР