Софийската градска прокуратура поиска от главния прокурор да поиска имунитета

...
Софийската градска прокуратура поиска от главния прокурор да поиска имунитета
Коментари Харесай

Почна се! Прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев заради щети за 4,5 млн. лева от АЕЦ Белене

Софийската градска прокуратура изиска от основния прокурор да изиска имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Поводът е следствие от времето, когато той е бил министър на стопанската система, енергетиката и туризма.
Като министър Добрев  като не е провел, координирал и направлявал реализирането на държавната политика в региона на енергетиката съгласно Решение на Министерски съвет № 250/28.03.2012 година за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка „ Белене ”, доказано с Решение № 3565-НС на Народното събрание от 29.03.2012 година, и не е осъществил надзор по въпрос от неговата подготвеност. Според наблюдаващия прокурор от това са последвали обилни вреди за предприятието – „ НЕК ” ЕАД (дъщерно сдружение на „ БЕХ ” ЕАД), в размер общо на 4 561 697,27 евро, изясняват от държавното обвиняване.
Ето и цялото им известие:
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Д. Д., народен представител в 49. Народно заседание. Това оповестиха от пресцентъра на Софийската градска прокуратура. 
Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на досъдебно произвеждане, по което националният представител има качеството на обвинен за твърдяно закононарушение умишлена занемареност в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай (престъпление по член 219, алинея 4 по отношение на алинея 3 по отношение на алинея 2 от НК).
Твърденията са за това, че закононарушението е осъществено от народния представител в качеството му на министър на стопанската система, енергетиката и туризма, който не е упражнил задоволителен надзор върху работата на изпълнителния шеф и на Съвета на шефовете на „ БЕХ ” ЕАД, на които е предоставено ръководството и разпореждането с публично имущество, като не е провел, координирал и направлявал реализирането на държавната политика в региона на енергетиката съгласно Решение на Министерски съвет № 250/28.03.2012 година за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка „ Белене ”, доказано с Решение № 3565-НС на Народното събрание от 29.03.2012 година, и не е осъществил надзор по въпрос от неговата подготвеност. Според наблюдаващия прокурор от това са последвали обилни вреди за предприятието – „ НЕК ” ЕАД (дъщерно сдружение на „ БЕХ ” ЕАД), в размер общо на 4 561 697,27 евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР