Софийската градска прокуратура обяви, че намира присъдата на Викторио Александров

...
Софийската градска прокуратура обяви, че намира присъдата на Викторио Александров
Коментари Харесай

Прокуратурата: Присъдата на Викторио е неадекватна, трябва да бъде в затвора доживот

 Софийската градска прокуратура разгласи, че намира присъдата на Викторио Александров за неправилна и незаконосъобразна. 

" Гака постановената присъда е в прорез с морала и главните полезности на обществото, тя е в прорез с публичните ползи ", съобщи по време на брифинг Антоанета Панчева, представител на прокуратурата. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че подсъдимият ще получи 20 години затвор за двойното убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им щерка Никол. Софийският градски съд постанови мъжът да изплати и 400 000 лв. кръвнина на родителите на младата жена. От прокуратурата обаче не са съгласни с решението и внесоха митинг в Софийския апелативен съд против постановената присъда.

От СГП обявиха, че съгласно изложените доказателства е очевидно, че закононарушението е осъществено съзнателно.  " Става въпрос за два умишлени убийства. Деянието е осъществено невъзмутимо ", поясни Панчева.

Според прокуратурата Викторио Александров е публично рисков и вменяем.  Подсъдимият е работел като охранител, което значи, че е минал през специфичен психически тест, който обуславя по-висока психологична резистентност. 

Викторио Александров е направил второто ликвидиране – това на щерка си, 7 часа откакто е умъртвил майката. Тоест, той е имал задоволително време да осмисли постъпките си и вероятно да се съобщи. Вместо това той се разходил в парка с детето и извършил още едно закононарушение – насила във връзка с таксиметровия водач с питолет. След това е лежащ да спи и при идването на полицията невъзмутимо е прострелял щерка си, споделят още от прокуратурата.

Единствената съответна и отговаряща на осъщественото закононарушение обективна присъда е пожизнен затвор без право на подмяна. Това е и направеното искане с импортирания митинг от СГП, с която желаеме присъдата да бъде измененана ", допълни Панчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР