Софийската градска прокуратура обвини двама мъже за подкуп след вчерашната

...
Софийската градска прокуратура обвини двама мъже за подкуп след вчерашната
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на задържаните заради корупционния скандал в Спортното министерство

Софийската градска прокуратура упрекна двама мъже за рушвет след вчерашната акция в Министерството на младежта и спорта, оповестява Нова телевизия. Те са арестувани за до 72 часа. Предстои да бъде поискано от съда и непрекъснато им задържане под стража. Обвинените са татко и наследник.

Синът е чиновник в министерството, а татко му, който също остава зад решетките, е Иван Иванов - треньор на националния ни тим по щанги. Той е упрекнат като помощник за подкупа.

От шефа на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид е бил пожелан подкупът от 62 хиляди лв., с който е заловен специалист от Министерството на младежта и спорта. Парите били, с цел да му обезпечат 1,2 млн. лева за образуване на европейско състезание следващата година и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация. Това стана ясно през вчерашния ден от публично изказване на зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.

Парите били белязани, а служителят Иван Иванов бе арестуван. Арестът бе осъществен в петък в постройката на спортното ведомство на бул. " Васил Левски ". Задържаният работи като специалист в дирекция на министерството.

По-късно бе арестуван и татко му.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР