Софийската градска прокуратура е възложила на агенцията по храните да

...
Софийската градска прокуратура е възложила на агенцията по храните да
Коментари Харесай

Прокуратурата нареди на БАБХ започнати от дни проверки на яйца и агнешко

Софийската градска прокуратура е упълномощила на организацията по храните да извърши инспекции в комерсиалната мрежа за нелоялни практики в търговията с яйца, агнешко месо и багра за яйца, поради сигнали за такива, оповестиха от там във вторник.

Нареждането идва седмица откакто от Българската организация по сигурност на храните оповестиха, че стартират обичайните си засилени инспекции измежду производителите, складовете и магазините за произхода и качеството на нормалните за Великденските празници артикули.

От СГП изясняват, че мотив за нареждането им са голям брой изявления в електронни медии за недобросъвестна комерсиална процедура за продажба на ярешко месо вместо агнешко.

Затова на софийската дирекция по сигурност на храните е предоставено да ревизира на инцидентен принцип търговски обекти, предлагащи агнешко и яйца, за произхода и съхранението на продуктите.

СГП е указала за всеки тестван обект да бъде изготвян умишлен отчет, включващ данни, както за установените нарушавания, за които са били формирани актове за нарушавания, по този начин и за открити данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. Обобщеният отчет би трябвало да бъде показан до 24 април.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР