Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия

...
Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия
Коментари Харесай

Прокуратурата: Борисов не е всявал паника за ваксините

Софийската градска прокуратура е отказала да образува следствие против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов за всяване на суматоха по отношение на имунизациите против COVOID-19. Това излиза наяве от инспекция на вестник „ Сега “ по номера на преписката в електронното деловодство на прокуратурата.

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров сезира прокуратурата в края на октомври поради обществените изказвания на Борисов, че в България се слагат ваксини с изминал период на валидност. Всяването на суматоха е закононарушение съгласно Наказателния кодекс.

В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров изяснява, че думите на Борисов са подправени вести и са действие с висока социална заплаха, защото са направени в разгара на епидемиологична вълна.

Постановлението за отвод да бъде формирано дело е от 23 декември. Говорителката на СГП Десислава Петрова е отказвала да разкрие без разрешение от наблюдаващия прокурор с какви претекстове е предписан отводът да бъде формирано следствие за изказванията на Борисов, написа вестникът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР