Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за смъртта на

...
Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за смъртта на
Коментари Харесай

Случаят Локорско: Прокуратурата разследва смъртта на собственика на камиона

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за гибелта на притежателя на камиона от случая с умрелите мигранти край Локорско.

Осемнадесет незаконни мигранти, афганистански жители, бяха открити умряли от задушаване в зарязан камион в софийското село Локорско на 17 февруари т.г. Общо са били транспортирани 34 души. По случая са повдигнати обвинявания, в това число водачите на камиона. Всички обвинени са арестувани за непрекъснато в ареста. Разследва се както чия е виновността за гибелта на мигрантите, по този начин и проведена незаконна група за каналджийство.

Сред тях е и посоченият за притежател на камиона Тачо Тачев. От прокуратурата оповестяват, че мъжът е умрял на 3 юни в следствения арест. Сутринта той се е оплакал от болки в гърдите, прегледан е от лекари, установена е висока стойност на артериалното налягане, само че без ЕКГ смяна, откакто е дадена терапия.

В 15:00 часа е открит паднал на пода на килията, като медицинският екип е установил гибелта му. Прокуратурата ще проверява каква е повода за гибелта на Тачев и има ли проявено неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност, в резултат на което да е настъпил леталният излаз. 

От държавното обвиняване оповестяват още, че работата по следствието за гибелта на мигрантите продължава . В неговия ход е открита самоличността на осемнадесетте умряли афганистанци. За задачата са били осъществени разпознавания от страна на роднините на предоставени фотоси на труповете, лицево-идентификационни експертизи и ДНК-експертизи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР