Софийската филхармония продължава да среща родната публика с елита на

...
Софийската филхармония продължава да среща родната публика с елита на
Коментари Харесай

Денис Ръсел Дейвис дирижира Софийската филхармония

Софийската филхармония продължава да среща родната аудитория с елита на международната класическа музика. Четвъртият концерт за пиано на Лудвиг ван Бетовен ще звучи на 28 октомври от 19 ч. в осъществяване на младата пианистична звезда Александър Улман под диригентството на именития Денис Ръсел Дейвис. Софийската филхармония ще показа и Увертюрата " Крал Стефан " от Бетовен, както и Симфония 3 от Рахманинов.

Името на Денис Ръсел Дейвис провокира екстаз в феновете на класиката по целия свят. Смятан за един от най-иновативните диригенти визионери в света на класическата музика, Дейвис сполучливо провокира и въодушевява публиката от двете страни на Атлантическия океан, както и в Япония.

Известен е с вълнуващи, добре структурирани концерти и с работата си с оркестрите в Чикаго, Филаделфия, Сан Франциско, Бостън, Ню Йорк и Кливланд. В Европа той работи постоянно с оркестрите на Концертгебау, Гевандхаус, Берлинската филхармония, на " Ла Скала ", Санктпетербургската филхармония, Хамбургската и Мюнхенската филхармония. След първите му назначения като музикален шеф на камерния оркестър " Сейнт Пол " и основен диригент на Американския композиторски оркестър, който управлява 25 години, Дейвис се мести в Европа като общоприет музикален шеф на Щатсопер Щутгарт, следва Опера Бон и Бетовен оркестър - Бон, и други

Младият английски пианист Александър Улман изправи на крайници публиката в зала " България " при първия си гастрол у нас предходната година. Той впечатлява публиката и критиците с дълбочината и финеса на интерпретациите си, с техническото майсторство и кристалното фразиране. За първи път Улман попада в полезрението на меломаните през 2011 година, когато печели Международния конкурс за пиано " Ференц Лист " в Будапеща. Гастролира с триумф в Европа, Канада, Корея, Съединени американски щати, Мексико. През пролетта на 2019 година излиза първият му албум за " Rubicon " с клавирни транскрипции - сюити из велики съветски балети: " Лешникотрошачката " от Чайковски, " Пепеляшка " от Прокофиев, " Петрушка " и " Жар птица " от Стравински.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР