Софийската филхармония посреща на 14 декември за първи път новата

...
Софийската филхармония посреща на 14 декември за първи път новата
Коментари Харесай

Виолончелистът Сантяго Канон-Валенсия с първи концерт в България

Софийската филхармония посреща на 14 декември за първи път новата виолончелова звезда Сантяго Канон-Валенсия. Под палката на именития румънски маестро Кристиан Мандеал той ще показа Концерт за виолончело и оркестър 1 от Камий Сен-Санс. Програмата на вечерта включва още Увертюрата " Танхойзер " от Вагнер и Симфония 1 от Джордже Енеску.
Нашумелият в последните години колумбийски виолончелист Сантяго Канон-Валенсия е плодороден солист и композитор. Роден е в Богота през 1995 година, прави своя дебют като солист, когато е на шест години, с Orquesta Filarmonica de Bogota, трансформирайки се в приключен музикант, разгласен за " един от най-обещаващите млади челисти " (Forbes Колумбия).
Носител е на влиятелни оценки от състезания по целия свят. Свири с водещи оркестри в доста страни, както и с всички огромни оркестри в родината му. Като звукозаписен актьор, Канон-Валенсия обича да се потапя както в известни, по този начин и в незнайни творби, има необикновен интерес към поръчването на нови творби, аранжирането на части и писането на лична музика.
Основните музикални наставници на Канон-Валенсия са били Хенрик Зажицки в Колумбия, Джеймс Тенант в Нова Зеландия, Андрес Диас в Съединените щати и Волфганг Емануел Шмид от академията " Кронберг " в Германия. Той е спонсориран от стипендията Mayra & Edmundo Esquenazi посредством фондация " Salvi " от 2011 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР