Софийската алея, която се намира между булевард Драган Цанков и

...
Софийската алея, която се намира между булевард Драган Цанков и
Коментари Харесай

Алеята пред руското посолство да се казва „Героите на Украйна” решиха в СОС

Софийската алея, която се намира сред бул. " Драган Цанков " и оградата на съветското посолство, ще бъде кръстена " Героите на Украйна ", гласоподаваха общинските съветници. Предложението за преименуването беше подкрепено с 36 гласа " За " от ГЕРБ-СДС и " Демократична България ". " Против " гласоподаваха 16 общински съветници. Областният шеф има 7 дни да вземе решение. Ако не върне предлагането, то влиза в действие.

С 33 гласа " За ", още веднъж от ГЕРБ-СДС и " Демократична България ", 12 " Против " и 2 въздържали се беше признато и решението градинка наоколо до посолството да носи името " Борис Немцов ".

В предлагането за " Борис Немцов " се посочваше потребността да се изрази взаимност освен с украинския народ, само че и " с тази част от съветското общество, която се опълчва на войната в Украйна, както и с над 14 000 задържани по време на митингите в съветските градове от Москва до Владивосток, с множеството създатели, публицисти, интелектуалци, които рискуват живота и свободата си като обществено изричат мнение в поддръжка на прекратяването на войната ".

 Украинското знаме ще се вее до българското пред Столична община Виж още

В претекстовете за предлагането в София да има пространство наречено на Борис Немцов, общинските съветници показаха потребността да се изрази взаимност освен с украинския народ, обект на несправедлива и неоправдана експанзия, само че и с тази част от съветското общество, която се опълчва на войната в Украйна, както и с над 14 000 задържани по време на митингите в съветските градове от Москва до Владивосток, с множеството създатели, публицисти, интелектуалци, които рискуват живота и свободата си като обществено изричат мнение в поддръжка на прекратяването на войната.

" Време е София да показва своята поддръжка към тези жители на Русия, които мечтаят и се борят за независимост и народна власт в личната си страна и заплащат за това с живота си ", се споделя в отчета.

До момента и двете пространства бяха безименни. Въпреки това, от групата на " Българска социалистическа партия за България " гласоподава изрично срещу новите названия.

По-рано имаше и още едно предложение на самостоятелния общински консултант Методи Лалов. То беше да се преименува ул. " Граф Игнатиев " на ул. " Свободна Украйна ".

Допуснем ли да влезем в спиралата на популизма, има заплаха на всеки 20 години да променяме имена на улици, булеварди и квартали според от наложената политическа обстановка, предизвести ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.

Новосформираната коалиция в СОС сред ръководещите от ГЕРБ-СДС и представящите се за съпротива от Демократична България през днешния ден дадоха образец за тъпчене на Наредбите на Столична община, разяснява още Таков.

" Време е всички да си дадем сметка, че нямаме право да подхождаме конюнктурно, съгласно съответния исторически миг при взимането на решения за София ", сподели Иван Таков. " Много рисков казус са признатите отчети от новосформираната тройна коалиция в Столичния общински съвет сред ръководещите от ГЕРБ-СДС и Демократична България ".

Таков добави, че за положително или за неприятно, българската история е доста комплицирана. " Допуснем ли да влезем в спиралата на популизма, има заплаха на всеки 20 години да променяме имена на улици, булеварди, квартали според от наложената политическа обстановка ", предизвести той. " Никой към този момент не се съмнява, мисля, че оттук-нататък ще живеем в доста бурни и динамични времена, които ще ни слагат пред такива, а и все по-сериозни тествания. Всеки път ли ще променяме имена на улици, ще измисляме и именуваме на " модерните герои " на времето квартали и градове?! ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София напомни, че основаните Наредби в Столична община имат за цел да предотвратят тъкмо това. " А ние, общинските съветници, сме длъжни да се съобразяваме с тях и да ги съблюдаваме, сподели той. - Останем ли равнодушни към безотговорността и основаването на прецеденти със заобикалянето им, без значение с каква цел и причина, съсипваме престижа на институцията. В последните години непрекъснато сме очевидци на това от ръководещите в страната. И резултатът през днешния ден всички го видяхме при гласуването на отчетите... Правилата са, с цел да ги съблюдаваме! Днес общинските съветници от ГЕРБ-СДС и Демократична България ги нарушиха! Показаха на жителите по какъв начин не трябва да се прави, дадоха неприятен образец. Безотговорно! ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР