Софийска вода“ уверява, че питейната вода, доставяна на потребителите на

...
Софийска вода“ уверява, че питейната вода, доставяна на потребителите на
Коментари Харесай

Софийска вода: Питейната вода в София е чиста, безопасна и с отлични качества

„ Софийска вода “ твърди, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община , е с обезпечено качество и с отлични характерности.
 
Това се потвърждава и от многочислените лабораторни проучвания, направени през последните  денонощия. Всички физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания освен са в норма, само че и са в по-ниски стойности от допустимите по стандарт и по Наредбата за качеството на водата, означават от " Софийска вода ".
 
От сдружението оповестяват това, защото през последното денонощие в обществените мрежи се популяризират подправени вести , свързани с качеството на водата.
 
За доказване на истината, че питейната вода в София е качествена и безвредна, от сдружението си сътрудничат и със здравната ревизия, Столична община и други виновни институции , на които са дали цялостна информация от техните данни и проучвания , както и опцията сами да създадат проби и разбори, споделят от сдружението.
 
Оттам акцентират, че питейната вода предстои на непрекъснат и денонощен мониторинг, контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, като  се вършат над 140 000 разбора на 8000 проби годишно , припомнят от Софийска вода.-->
 
Лабораторно-изследователският комплекс на „ Софийска вода “ следи качеството на водата по целия ѝ път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “, през пречистването и доставянето до потребителите. Преди няколко месеца Лабораторно-изследователският комплекс обогати обсега на упълномощените проучвания и може да прави освен наложителните проучвания, само че и спомагателни микробиологични разбори.
 
Потребителите също могат да наблюдават качеството на водата на уеб страницата на “Софийска вода ” , където се разгласяват данните за параметрите на водата, предоставени за обособените региони.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР