Софийска вода“ прие на територията на една от най-големите пречиствателни

...
Софийска вода“ прие на територията на една от най-големите пречиствателни
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Пречиствателната станция за отпадъчни води на София

„ Софийска вода “ одобри на територията на една от най-големите пречиствателни станции за отпадъчни води на Балканите край Кубратово над 50 гости. Събитието бе инициирано във връзка започващата Европейска седмица за понижаване на отпадъците.
Столичната ВиК компания предложи една нетрадиционна фамилна разходка за всички с интерес към технологиите и любознателните да видят от близко и схванат какво се случва със нечистата вода на едномилионния ни град и процесите по пречистването й. Екип на „ Софийска вода “ сподели в съботния ден по какъв начин на процедура една огромната кална река се връща назад в природата чиста и безвредна.

От стартирането си в употреба през 1984г. досега, ПСОВ Кубратово демонстрира постоянна софтуерна употреба, а оптимизацията на индустриалните процеси при филтриране, с помощта на приложения интернационален опит на Веолия, тази година затвърди нейната енергийна успеваемост като прибави още 5% от горната страна създадена „ зелена сила “ и надвиши личните си енергийни потребности. Тук се създава приблизително 65 MWh зелена сила дневно.

За „ Софийска вода” АД, част от интернационалната група „ Веолия”, е извънредно значимо опазването на околната среда и биоразнообразието в природата. Под девиза „ Възстановяваме ресурсите на света “ се извършват прецизно поети задължения за понижаване на парниковите газове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР