Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 52-годишен

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 52-годишен
Коментари Харесай

Рецидивист задигна дамска чанта с пари, спипаха го

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 52-годишен мъж за опит за кражба, осъществен в изискванията на рисков рецидив.

На 23 май 2021 година към 14,30 часа обвиненият Р.Г. нахлул в апартамент в жк „ Западен парк “, София, благосъстоятелност на П.Р., с желанието да открадне непознати движими движимости.

Р.Г. взел дамската чанта на потърпевшата, до момента в който тя била на терасата и тръгнал към входната врата. В този миг П.Р. влезнала в стаята и видяла обвинения да излиза с нейната дамска чанта, в която имало пари, документи, очила и отдалечено устройство за кола. Жената извикала за помощ мъжа си и двамата заловили крадеца, а по-късно извикали полиция.
свързани новини7386на 22.07.2020
Срещу Р.Г. е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.29, ал.1, б. „ а “ и б. „ б “ във вр. с чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.

Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото обвиненият е осъждан 4 пъти за кражба. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Делото против Р.Г. ще продължи в Софийски областен съд.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР