Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу жена, нападнала с

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу жена, нападнала с
Коментари Харесай

Жена от Люлин се развилня с метла срещу ченгета като нинджа, но сега ще си отнесе заслуженото

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт против жена, нападнала с железна пръчка от метла служител на реда, проверявал магазин.
На 4 април, В. Н. и Г. - инспектори бранш " Противодействие на икономическата престъпност " към 09 РУ-СДВР, към 14 часа, получили сигнал за лице, което държи и популяризира акцизни артикули без бандерол в магазин за хранителни артикули в София, ж.к. " Люлин ", бл. 765, вх. " Б ", сутерен.
Те пристигнали пред обекта към 14 и 10 часа със длъжностен автомобил, където открили че се намира Албена Борисова. След като забелязала идването на полицейския автомобил, тя влезнала в комерсиалния обект и заключила вратата за едно от пространствата, като прибрала ключовете за него в джоба си.
Полицейските чиновници се легитимирали и почнали инспекция, а Борисова им декларирала, че е шеф на комерсиалния обект. След като очевидците й поискали документ за идентичност и документи по отношение на активността на магазина, тя почнала да се държи нападателно, като на висок звук ги питала кои са и на какво съображение я ревизират. Полицаите наново се легитимирали, само че тя декларирала, че " й е омръзнало от инспекции " и отказала да даде документ за идентичност, като споделила трите си имена и годината на раждането си.
Разпоредили на Борисова да обезпечи достъп до заключеното от нея помещение, само че тя изрично отказала, като изхвърлила връзката с ключове зад хладилна витрина, до входа на комерсиалния обект. В. наново й разпоредил да отключи помещението, само че Борисова взела железна пръчка от метла и протегнала ръка да му нанесе удар, като на всеослушание отправяла закани към полицейските чиновници.
Непосредствено по-късно Борисова замахнала наново към лицето на В. и нанесла удар по ръцете му, с които той инстинктивно се опитал да прикрие главата си. След следващо разпореждане да обезпечи достъп до помещението, Борисова го отключила и влезнала вътре.
Там били открити 60 кутии с цигари без бандерол, които били предадени с протокол за непринудено предаване. Албена Борисова била арестувана за период от 24 часа и отведена в постройката на 09 РУ-СДВР, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на това произвеждане, на Борисова е повдигнато обвиняване нанасяне на телесна щета на длъжностно лице, при осъществяване на служебните му отговорности.
Разследването е завършено под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 11 април е импортиран обвинителен акт против Борисова за описаното нагоре действие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР