Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне

...
Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне
Коментари Харесай

Изправят пред съда младеж, причинил катастрофа с крадена кола в София

Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения М. М., на 19 години. Той е притеглен към наказателна отговорност за незаконно лишаване на непознато МПС - закононарушение по член 346, алинея 1 от Наказателен кодекс, както и за причиняване на междинна телесна щета по несъобразителност, в резултат на ПТП - закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ а “, вр. алинея 1, б. „ б “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 15.01.2021 година в кв. „ Военна рампа “ в София, обвиненият М. М. незаконно лишил непознато моторно транспортно средство - лек автомобил, благосъстоятелност на „ М.Л.Д.Ш.Д. “ ООД, от владението на Ш. Д., без негово единодушие с желанието да го употребява.
Той е упрекнат и в това, че на същата дата, като недееспособен лидер, при ръководство на незаконно отнетия лек автомобил по ул. „ Биримирски извор “ в гр. София нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като макар съществуването на пътен знак „ Спри! Пропусни движещите се по пътя с преимущество! “, навлязъл в кръстовище без да пропусне движещ се по бул. „ Лазар Михайлов “ лек автомобил, ръководен от П. Д.
Вследствие на това М. М. осъществил пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал на В. Д. (на 1,9 г.) - пасажер в лекия автомобил, междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, довела до „ разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота “.
Престъпленията, за които М. М. е притеглен като обвинен, са наказуеми с „ отнемане от независимост “.
Предвид високата социална заплаха на действията, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения М. М. за период до 72 часа. Предстои през днешния ден да бъде импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР