Софийска районна прокуратура ще проверява твърденията на депутата от Продължаваме

...
Софийска районна прокуратура ще проверява твърденията на депутата от Продължаваме
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява заплашвани ли са Ицо Хазарта и Бойко Рашков

Софийска районна прокуратура ще ревизира изказванията на депутата от " Продължаваме промяната " Христо Петров (по-известен като Ицо Хазарта) и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за закани против тях.

Наблюдаващ прокурор ще извърши персонална инспекция по случая, се показва в известие на държавното обвиняване, в което се споделя също, че прокуратурата се е самосезирала по случая. Изпратени са писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които по отношение на изказванията са отправени и съответни въпроси. Поискано е да бъде конкретизирано - вероятно от кого са направени заканите, по кое време и къде се е случило това и по какъв метод са отправени съответните закани.

След събиране на информацията по случая наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. Ако те са задоволително, ще бъде формирано досъдебно произвеждане.

В понеделник в първото си изявление от парламентарната естрада поради поддръжката си за плана на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ". Той заяви и че тази опасност единствено е съумяла да го стимулира в действителност да се кандидатира за депутат.

" Аз съм човек, който също изпитва боязън, само че един път Асен Василев ми сподели: " Нормално е да те е боязън, само че има неща, които са по-важни от страха ", приключи Христо Петров.

По-късно в понеделник в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков също сподели, че са му отправяни закани. На журналистически въпрос дали знае за заканите против Ицо Хазарта, Рашков сподели, че няма визия и че против него също имало закани, а по-късно насочи журналистическите въпроси по тематиката към ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР