Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява заплахите срещу Ицо Хазарта и Бойко Рашков

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на изказвания, направени на 13 декември 2021 година от народен представител от политическа партия и от министъра на вътрешните работи, касаещи отправени закани по отношение на тях, оповестиха от държавното обвиняване.

В понеделник по време на дебатите за структурата и състава на новия Министерски съвет, депутатът от „ Продължаваме промяната “ Христо Петров – Ицо Хазарта разгласи от парламентарната естрада, че е бил заплашван, че ще загуби най-ценното си, в случай че поддържа Кирил Петков и Асен Василев. По-късно в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков съобщи пред публицисти, че и към него са отправяни закани.

Наблюдаващ прокурор ще извърши персонална инспекция по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които по отношение на изказванията са отправени и съответни въпроси. Поискано е да бъде конкретизирано - вероятно от кого са направени заканите, по кое време и къде се е случило това и по какъв метод са отправени съответните закани.

„ След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. В случай че такива са налице, ще бъде формирано досъдебно произвеждане “, оповестяват от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР