Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Костадин

...
Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Костадин
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство срещу лидера на Възраждане, той съзря репресия

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка изказвания на Костадин Костадинов (в известието на прокуратурата е изписан единствено с букви, бел. ред.), водач на политическа партия " Възраждане ".
Поводът са изказвания на Костадинов " будещи неоснователна паника у жителите в изискванията на оповестеното на територията на страната изключително състояние, по отношение на пандемията от ковид Covid-19 ".
В телевизионно водачът на Политическа партия " Възраждане " твърдял, че въведените противоепидемични ограничения от здравните управляващи са „ агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите “, пишат от обвиняването.
" Освен това лицето отправило заблуждаващи изказвания за неналичия на артикули от складовете на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси ” с думите: „ Там има всичко по документи, а на процедура няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено “.
В тази връзка Костадин Костадинов е притеглен към наказателна отговорност, като избраната му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лв. ".
„ Тълкувам това като политическа принуда от страна на един отиващ си диктаторски режим. Това, което се случва, е политически развой “, съобщи Костадинов на влизане в Столична дирекция на вътрешните работи. Вижте какво още сподели във видеото.
Сподели с твоите другари
Припомняме, че още на 26 март от Actualno.com попитахме застрашен ли е от арест водача на " Възраждане ".
Тогава от партията оповестиха, че " политическата машина за репресии предстоящо се задействала ". Симптоматично е това, че като очевидец е свикан на разпит и водещият на предаването, в което е бил посетител доктор Костадинов, показаха от " Възраждане ".
" Очевидно е, че властимащите прибягват до политически репресии, с цел да се борят с най-голямата опозиционна политическа организация, която очевидно и самоуверено разкрива пред жителите последствията от некомпетентните им дейности. Налице е следващата корист с власт против политически конкурент, защото това не е изолиран случай на подаване на тъжби против доктор Костадинов от представители на властта ", написаха още от партията.
Ето и въпросното изявление, което е породило обвиняването:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР