Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж за
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за принуда и нанасяне на две телесни повреди на жена


Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 55-годишен мъж за насила и за нанасяне на две телесни повреди на жена при изискванията на продължавано закононарушение.

На неустановена датав жилище в кв. „ Симеоново “ в гр. София, обвиненият П.П. принудил К.Г. да не напуща дома му. Обвиняемият използвал за това заплашване – споделил на дамата, че в случай че я види да си събира багажа ще я пребие и няма да я остави да си тръгне. На неустановена дата в гореспоменатото жилище в кв. „ Симеоново “,П.П. удрял с ръце по главата и тялото дамата, в резултат на което й предизвикал лека телесна щета. На 07.08.2023 година обвиненият още веднъж удрял К.Г. по краката, главата и тялото и й нанесъл още една телесна щета. Деянията са осъществени в изискванията на домашно принуждение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 131, алинея 1, т.5а, вр. чл.130, ал.1, вр с член 26, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 143, ал.3, вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

Предвид опцията да извърши друго закононарушение, П.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР