Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж, извършил

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж, извършил
Коментари Харесай

Обвиниха водача от гонката на АМ Тракия, който бе заловен в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 45-годишен мъж, направил хулигански дейности и незаконно попречил на органи на властта да изпълнят отговорностите си.

На 08.10.2022 година към 06,00 часа по Софийския околовръстен път, обвиненият А.Л. карал лек автомобил, марка „ Пежо “, когато попречил на служители на реда да изпълнят служебните си отговорности, като не спрял на подадени звукови и светлинни знаци да спре и избутал полицейски автомобил, като по този метод попречил на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да му извършат инспекция.

С управлявания от него автомобил А.Л. е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред от тунел „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “ до гр. София, на кръстовището на бул. „ Ломско шосе “ и бул. „ Бели Дунав “, като е карал с висока скорост, нарушил разпоредбите за придвижване по пътища, по този начин създавал заплаха за живота и здравето на останалите участници в придвижването и осъществил ПТП с полицейски автомобил.

Деянието се отличава с изключителна смелост, тъй като е осъществено в нескончаем интервал от време, макар преследването на обвинения от голям брой полицейски коли.

В хода на следствието А.Л. е притеглен като обвинен за осъществени закононарушения по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс и член 325, алинея 3, вр. алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “. При събиране на други доказателства по отношение на А.Л. е допустимо да бъдат повдигнати и други обвинявания за други осъществени закононарушения.

А.Л. е осъждан. Предвид опцията да се укрие и да извърши закононарушение, дежурен прокурор е постановил задържането му за период до 72 часa.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР